Hoeilaart in de verf gezet: kalender 2021

Heemkunde, · Categorieën: Nieuwsberichten

Dit jaar: online verkoop van onze traditionele kalender
De pandemie heeft de Koninklijke Heemkundige Kring van Hoeilaart niet verhinderd om opnieuw een kalender uit te geven. Onder de titel ‘Hoeilaart in de verf gezet’ werd een selectie van zo’n 13-tal aquarellen en schilderijen in verband met Hoeilaart geselecteerd. Ze zijn van de hand van Emile Biesemans, een kunstschilder uit het naburige Watermaal-Bosvoorde die geregeld in ons dorp langskwam en hier plekjes vereeuwigde die hem bevielen. De zichten die hij penseelde dateren meestal uit de jaren 1970 toen ons dorp zich transformeerde van ‘Glazen Dorp’ naar een plek waar ook meer en meer families die de stad ontvluchtten zich kwamen vestigen.

Emile Biesemans schilderde in de eerste plaats de natuur met als herkenningspunten huizen, een opvallende boom, een pachthof, een café, een kapel. Landelijk Hoeilaart verscholen in het ‘Glazen Dorp’.

Het was zijn zoon die begin 2019 deze aquarellen schonk aan de kring die op die manier stof genoeg vond om deze toch wel heel speciale kalender uit te brengen.

Gezien de sanitaire omstandigheden kan de kalender online aangekocht worden: geef je bestelling hier door en maak de de som van 8 euro over op rekening van de Heemkundige Kring ‘Het Glazen Dorp’: BE35 1032 0568 5437. We zorgen ervoor dat het exemplaar in je brievenbus belandt. Je kan er 365 dagen van genieten en kan hem bewaren om nadien nog na te genieten. Je kan hem ook aankopen bij fruit- en groentehandel Van Camp. Klik hier om kennis te maken met nog meer werken van kunstenaar Biesemans.

Ook de andere publicaties, zoals het ‘Felix-boek’ zijn op deze manier te bestellen: mailtje, overschrijving en gratis bezorging.