Wie kent dit schilderij?

Heemkunde, · Categorieën: Gezocht

Wij zijn op zoek naar meer informatie over een schilderij waarvan de foto werd afgedrukt in het boek ‘Geschiedenis van Hoeilaart’, verschenen naar aanleiding van de viering van 100 jaar Sint-Clemenskerk in 1974. De legende bij de foto is: Hoeilaart – De Kar(r)berg rond 1880.

Uitgebreider informatie dan het onderschrift is ons niet bekend. We beschikken enkel over een zwart/wit afbeelding, genomen met de middelen van bijna 50 jaar geleden.

Afgaand op de titel, denkt men het hoger gelegen gedeelte van de Karrenbergstraat te zien, ter hoogte van het kasteeltje waar vroeger het meisjesinternaat was gevestigd.

Maar dankzij een gouden tip van Erik Plastria herkent men het afgebeelde gebouw als de toenmalige Brasserie Jean Vanderveken in de Ildefons Vandammestraat, zoals afgebeeld op onderstaande foto.

Het zicht is genomen in de richting van de spoorweg, die nauwelijks waar te nemen is. Destijds was er enkel een eenvoudige overweg aangelegd waarvan een rechtopstaande slagboom op de afbeelding zichtbaar is. De spoorwegbrug is pas later gebouwd.

Alle informatie over dit schilderij is meer dan welkom. Wie zou de schilder zijn en wordt dit schilderij bewaard bij een Hoeilaartse eigenaar? Laat het weten via het contactformulier.